Wie zijn we?

Wie zijn we?


Anne Kooij

Gekwalificeerd Eerstelijns psycholoog

Gezondheidszorgpsycholoog

Mindfulnesstrainer

 

 

 

 

 

 

Na mijn studie (richting klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam) heb ik in Amsterdam bij verschillende instellingen (zoals Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en verpleeghuis Amstelhof) onderzoeks- en werkervaring opgedaan. Vervolgens heb ik samen met een collega de stap gezet mij zelfstandig te vestigen in de Bos en Lommerbuurt te Amsterdam. Na mijn verhuizing naar Deventer (1986) heb ik enkele jaren bij een Integraal Kankercentrum gewerkt. Daar heb ik onder meer gespreksgroepen voor ernstig zieke mensen opgezet en begeleid.

Vanaf 1990 werk ik met veel plezier met mijn collega Han van Rijt in onze eigen praktijk te Deventer. Omdat we graag met andere disciplines samenwerken, hebben we de praktijk ondergebracht bij gezondheidscentra.

In plaats van de nadruk te leggen op beperkingen en belemmeringen, fascineert het mij te zien hoe mensen tijdens de therapie weer leren hun veerkracht en mogelijkheden aan te boren.

Dieperliggende oorzaken van problemen, die hun oorsprong vinden in het verleden, kunnen aan bod komen als ze verandering in het huidige leven in de weg staat.

Ik blijf me bijscholen, zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe inzichten en behandelmethoden. Zo heb ik een opleiding gevolgd op het terrein van  begeleiding aan ernstige zieke mensen en hun familie. Ook heb ik  me verdiept in mindfulness, een benadering die me aanspreekt omdat deze manier mensen helpt meer te ontspannen in het ‘Hier & Nu’ en zich minder te laten beheersen door pijnlijke, verdrietige of bozige gedachten.

 

Han van Rijt

Gekwalificeerd Eerstelijns psycholoog

Gezondheidszorgpsycholoog

Psychotherapeut

Klinisch psycholoog

 

 

 

 

 

 

Ik ben sinds 1986 werkzaam in de regio, eerst gevestigd in Twello en later in Deventer en Schalkhaar. Vanaf 1990 vormen Anne Kooij en ik samen een maatschap. Ik ben opgeleid in de cliëntgerichte therapie, systeemtherapie en symbooldrama. Hier kunt u elders op de site meer over lezen. Specialisaties zijn partner- en relatietherapie en psychologische begeleiding bij kanker. Ik werk met leeftijdsgroepen vanaf 18 jaar.

Stagnatie in de identiteitsontwikkeling en ‘leaving home’ problematiek hebben extra mijn belangstelling. Naast het werk binnen de praktijk ben ik ook op regionaal nivo bestuurlijk actief met betrekking tot de organisatie van de eerstelijnspycholoog.