Therapieverloop

Therapieverloop


 

U zit al langere tijd niet lekker in uw vel en komt er zelf niet meer uit. U gaat naar uw huisarts. Deze adviseert u te gaan praten met een psycholoog en geeft een verwijsbrief mee. Misschien heeft de huisarts u nadrukkelijk naar onze praktijk verwezen. Het kan ook dat hij de keuze voor een psycholoog aan u zelf overlaat….Hoe dan ook, u bent nu op onze site terechtgekomen en wilt weten of onze manier van werken u aanspreekt…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Mensen melden zich met uiteenlopende klachten en problemen bij ons aan. U kunt hier zien welke dat zoal zijn.

Wanneer u bij onze praktijk in therapie gaat dan verloopt dat volgens een aantal stappen:

1. De Aanmelding. 

U kunt zich telefonisch of via deze website bij ons aanmelden. Onder de knop ‘Aanmelden’ leest u hoe dat in zijn werk gaat.

2. Het eerste gesprek (de intake).

De psycholoog kijkt samen met u waar u het meeste last van heeft. Daarnaast is er aandacht voor allerlei andere facetten/ thema’s in uw leven: Hoe is uw leven verlopen? Hoe staat u in relaties? Wat voor werk doet u? Wat zijn uw interesses?  Zo ontstaat een beeld van uw wensen en welke behandeling passend en effectief voor u is.

Ook wordt in deze fase duidelijk of de therapie het beste kan bestaan uit individuele, relatie- of gezinsgesprekken.

3. Invullen van vragenlijsten.

Aan het einde van het eerste gesprek vraagt de psycholoog u of u enkele vragenlijsten wilt invullen die helpen bij het vaststellen van wat er aan de hand is. De uitkomst hiervan wordt altijd met u besproken.

4. De behandelfase.

In onderling overleg wordt uw behandelplan opgesteld. Hierin staat verwoord wat de kernpunten en uw doel in de therapie zijn. Het behandelplan vormt de leidraad voor de therapie, waarin u aan uw doelen werkt. Uw probleem hoeft niet per se te verdwijnen. Het kan voldoende zijn dat u er beter mee leert omgaan.

In de therapie sluit de therapeut zoveel mogelijk aan bij uw eigen probleemoplossend vermogen, sterke kanten, talenten en mogelijkheden.

5. Afronding van de therapie.

Deze vindt in een afsluitend consult plaats waarin u samen met de therapeut nagaat wat u geleerd heeft en wat uw aandachtpunten voor de komende periode blijven.

Als u hier klikt, vindt u nog een aantal punten die goed zijn om te weten.